Dos bons amics de Dit i Fet, Referents

 

Pare Manel Pousa i en Jaume Botey han estat seleccionats per figurar entre les 10 persones considerades Referents pel seu compromís quotidià.

 

Pare Manel Pousa i en Jaume Botey, dos bons amics de Dit i Fet han estat seleccionats per figurar entre les 10 persones considerades Referents pel seu compromís quotidià.

 

L’acte celebrat el dia 2 d’abril a Barcelona va reunir a unes 300 persones interessades en els 10 referents, que a més dels ja citats hi havia: Bisbe Pere Casaldàliga, Arcadi Oliveres, Cèlia Sabarich, Mercè Guilemany, Josep Vaquer, i Joan Casañas, Teresa Losada, Josep Soler.

 

Els deu testimonis eren ben diferents, en personalitat, acció i missió. Ara bé, els organitzadors de la trobada van assenyalar que tenen molts punts en comú: “la fidelitat, la dedicació, entrega i compromís per a una transformació social, incloent l’acció política, essent molt sensibles i dedicats en paraula i acció al Tercer i Quart Món.

 

Tots ells han estat representants d’un cristianisme alliberador, obert, fronterer, treballant colze amb colze amb persones d’altres tradicions espirituals i creences, amb una fe testimonial, oberta, seguidors de l’evangeli de Jesús de Natzaret que els va fer obrir camins d’alliberament, de justícia i d’igualtat arreu on estaven, aportant també la seva interpel·lació a la comunitat eclesial per tal que fos més evangèlica.

 

Felicitem-nos, dons, per saber-nos amics seus i perquè indirectament Dit i Fet ha estat present també en aquest Referents. Que ens ajudin a ser també referents per a altres persones.

M. Pilar Massana

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Associació Dit i Fet